Bugün yayla çorbası yaptım galiba diğer adı yoğurt çorbası
MALZEMELER:
2 su bardağı et suyu ve iki küçük parça kemikli et
1 su bardağı su
2 kaşık pirinç
2 yumurta sarısı
2 kase yoğurt
4 kaşık un
2 kaşık tereyağ
2 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı kekik
2çay kaşığı pulbiber
2 su bardağı et suyu ve iki küçük parça kemikli et
1 su bardağı su
2 kaşık pirinç
2 yumurta sarısı
2 kase yoğurt
4 kaşık un
2 kaşık tereyağ
2 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı kekik
2çay kaşığı pulbiber
YAPILIŞI:
Önce et suyu ve pirinci ocağa koyuyoruz ve orta ateşte pirinçler patlayana kadar:) pişiriyoruz.Kemikli et parçalarınını etlerini didip içine tekrar koyalım.
Bu arada 2 yumurta sarısı,2 kase yoğurt,4 kaşık unu bir kapta mikserle iyice çırpıyoruz.Ve kaynayan et suyuna yavaşca döküyoruz,çok hızlı karıştırarak (kesilmemesi için)devam ediyoruz iyice kaynayıp özleşince altını kapatıyoruz.1 -2 dakika daha karıştırmaya devam edelim ki yoğurdumuz kesilmesin:)
Önce et suyu ve pirinci ocağa koyuyoruz ve orta ateşte pirinçler patlayana kadar:) pişiriyoruz.Kemikli et parçalarınını etlerini didip içine tekrar koyalım.
Bu arada 2 yumurta sarısı,2 kase yoğurt,4 kaşık unu bir kapta mikserle iyice çırpıyoruz.Ve kaynayan et suyuna yavaşca döküyoruz,çok hızlı karıştırarak (kesilmemesi için)devam ediyoruz iyice kaynayıp özleşince altını kapatıyoruz.1 -2 dakika daha karıştırmaya devam edelim ki yoğurdumuz kesilmesin:)
Üzeri için:tereyağı eritp ocaktan aldıktan sonra pulbiber,nane,kekik üçlüsünü yağa ekliyoruuuz kaselerdeki çorbaların üzerine şekil yapıyoruuz:)afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder