2 Ağustos 2009 Pazar

ANANASLI KEK

MALZEMELER:
KEK İÇİN:
4 yumurta
1 subardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 ya da 3 su bardağı un
1 paket kabartama tozu
1 paket vanilya
ÜSTÜ İÇİN:(ALTI DA DİYEBİLİRİZ)
kalıbınızın tabanını kaplayacak kadar ananas dlimleri
1 çaybardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
Öncelikle kalıbımızı hazırlayalım:
Kelepçeli kalıp kullanılırsa daha iyi olur.
Kalıp 1 yemek kaşığı tereyağla yağlanır.
Kalıba şeker dökülüp her yanına dağıtılır.
Ananas dilimleri kalıbın tabanına yerleştirilir.
(Benim ananaslar üçgendi siz yuvarlak dilimlerseniz daha güzel görünüyor:))
Fırın 170 dereceye ayarlanır.
Kekin Yapılışı:
4 yumurta , şeker, tereyağ mikserle 5-10 dk çırpılır. ( tozşekerler ve yağ eriyene kadar )
1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 çay bardağı süt eklenir,çırpmaya devam edilir.
3 bardak un eklenir .
Vanilya kabartma tozu eklenir.
Mikserin düşük devrinde karıştırılır.
Koyu tahin kıvamındaki kek hamuru kalıptaki ananasların üzerine yayılır.(ben üzerine biraz kayısı çekirdeği attım)
170 derecede 40dk kadar pişirilir.Kelepçe çıkarılır,ters çevrilir,soğuyunca servis yapılır.
Soğuyunca daha güzel oluyor, tam misafirlik görünüm çok güzel çünkü. Mımmmm:) Afiyet olsun












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder